Welkom bij Rijvereniging Varsseveld en Ponyclub Varus
 
 Home
 Fotogalerij
 Nieuws
 Agenda  
 Bestuur en commissies  
 Contributie  
 Geschiedenis  
 Lessen  
 Reglement  

Gert-Jan prolongeert titel RV, Guusje clubkampioen Varus

Vanwege de vele aanmeldingen voor de clubkampioenschappen (20 deelnemers springen op de startlijst en 34 dressuur) werd het een lange dag op zondag 16 september 2018. Maar het was genieten, niet in het minst vanwege het prachtige weer en de amicale sfeer.
Iets na 10.00 uur belde jury en parcoursontwerper Han Aalderinks de eerste starter op weg door het mooie, vriendelijke parcours van tien hindernissen. Acht combinaties mochten na hun foutloze ronde de ingebouwde barrage met zes hindernissen rijden. Degenen die onderweg in de problemen kwamen, kregen hulp en tips van Sabine Bouwman om toch de finish te halen. De springkampioenen waren Giel Heijerman/D’Amor Allinearo (PC) en Eelco Bergsma/Voltair (RV).
In de korte pauze werden met man en macht de hindernissen opgeruimd en de dressuurbaan uitgemeten. In de zandbaan kwam een caprilliproef te staan, die niet meetelde voor het clubkampioenschap.
De ponyruiters mochten als eersten hun dressuurproef laten zien. Omdat de protocollen niet tussentijds werden afgegeven, was het tot aan de prijsuitreiking spannend wie in de ogen van jury Anouschka Aufenacker de beste was. De dressuurkampioenen waren Lynn Ketelaar/Alcar Concerto (PC) en Kristy de Roo/Supério (RV).
Voor de clubtitels komen degenen in aanmerking die zowel een dressuur- als een springproef hebben afgelegd. Bij Varus kwam Guusje van Schilt/Chico als beste uit de bus (2e bij dressuur, 3e bij springen), gevolgd door Bente Bruil/Sky High (3e en 2e) en Giel Heijerman/D’Amor Allinearo (4e en 1e). Bij RV ging net als vorig jaar de titel naar Gert-Jan Heinen/Goliath (1e en 2e), gevolgd door Julliët Wentink/Finn (2e en 3e) en Eelco Bergsma/Voltair (5e en 1e).
Aan het eind van de middag kwam Joanne Koch/Beauty Star haar kür op muziek laten zien. Erg mooi om te zien en het was druk rond de ring.
Na de prijsuitreiking kwamen de dames van Commissie Activiteiten met een woordenspel. Teams van vier mensen beantwoordden vragen met vierletterwoorden door het tonen van letters die zij op hun voor- of rugzijde droegen. Het publiek op het terras deed gezellig mee. Daarna konden allen genieten van een heerlijke barbecue, uiteraard met een drankje daarbij.

Nieuws:
 

sponsoren:
Achterhoeks Hippisch Festijn
Hengstenstation De Radstake
 
 
 
Ga naar: After Five